Krf

Krf – Zeleno ostrvo

Prihvatite ponudu kompanije Plana Tours i posetite Krf, drugo po veličini među Jonskim ostrvima, takođe poznato kao Kerkira. Po grčkoj mitologiji, ovo ostrvo je dobilo ime po ćerki grčkog boga Asopa, nimfi Korkiri, koju je oteo Posejdon. Kaže se da će ovo ostrvo beskrajne prirodne lepote, pesme i muzike, i večne inspiracije posetiocu pružiti nezaboravne uspomene i uzbuditi ga slikama bez premca.
Grad Krf je napredan grad u poređenju sa većinom drugih gradova na grčkim ostrvima, a takođe je i vrlo atraktivan. Bio je meta nekoliko stranih vojski u toku svoje duge istorije, a dve trvđave koje danas štite njegove luke izgradili su Venecijanci, koji su ovim ostrvom vladali četiri veka i čiji uticaj nastavlja da gradu daje italijanski osećaj.
Nemojte se koncentrisati samo na obalu i predivne plaže, i unutrašnjost ima puno toga da ponudi. Jedna vrlo popularna destinacija, vodeni park Aqualand, nalazi se na otprilike pola puta od grada Krfa ka zapadnoj strani ostrva. Ima veliki izbor tobogana, cevi, bazena, splavova, piratskih avantura i može pružiti sate zabave celoj porodici.
Iznajmljivanje automobila na Krfu je najfleksibilniji način istraživanja. Putevi su laki za vožnju, iako su često uski. Osim iznajmljivanja automobila, možete razmotriti i putovanje autobusom ili lokalnim taksijem. Nemojte zaboraviti da možete da iznajmite i motorni čamac – a za to vam nije potrebna dozvola!
Taverne na Krfu neće vas razočarati. Moderna krfska hrana je sveža i uzbudljiva. Od uvođenja evra, naglasak je na održavanju niskih cena i povećanju kvaliteta hrane. Poenta odmora na Krfu je hrana i vino. Jedenje je za Grke sam život. To je vreme za grčke porodice da se okupe i druže, a za turiste da uživaju u gostoprimstvu.
Za Krf je karakterističan kumkvat. Ovo voće, koje liči na vrlo male pomorandže, može se jesti sa korom, a njegov ukus je gorko-slatkast. Liker od kumkvata postao je zaštitni znak ovog ostrva i može se naći u karakterističnoj svetlo-narandžastoj i prirodnijoj, žućkastoj boji. Plana Tours vam preporučuje da ga probate, pošto ćete posle toga poželeti da ponesete kući bocu ili dve. Međutim, kumkvati se koriste i u kuvanju i obrađuju se u slatkiše, džem, marmeladu, pa čak i u parfem!
Prolaskom vremena ovo ostrvo se možda i promenilo, ali se i dalje može osetiti duh daleke slavne prošlosti. Njegovo bogato multi-kulturno nasleđe, istorijski spomenici, predivni prirodni pejzaž, kristalno-čisto more i odlično vreme tokom cele godine razlozi su zbog kojih je Krf jedna od najkosmopolitskijih destinacija na Mediteranu koja baca moćne čini na svoje posetioce.