Top 10 romantičnih destinacija

Briž

Briž je grad iz bajke koji će zasigurno očarati svoje posetioce. Otvoreni trgovi u gradu, staromodne kuće i ulice sa kaldrmom stvaraju romantičnu atmosferu, a parovi mogu i da se provozaju čamcem duž živopisnih kanala.

Maui

Maui, drugo po veličini ostrvo Havaja, pravi je tropski raj. Fantastični zalasci sunca mame vas u romantične večernje šetnje plažom i večeru uz sveće.

Pariz

Grad svetlosti je ujedno i grad ljubavi. Bilo da se šetate duž Sene ruku pod ruku ili uživate u finom obroku u udobnom bistrou, teško je ignorisati romantični ambijent.

Buenos Ajres

Rodno mesto senzualnog tanga predstavlja neverovatno romantično mesto u koje možete pobeći. Stari atmosferični kvartovi nude očaravajuće kutke i zavodljive restorane u kojima se možete zadržati.

Beč

Grad koji je bogat istorijom, ima zanosnu arhitekturu i odličnu poziciju duž blistave reke Dunav. Za udobnu atmosferu, posetite neki od kafea i isprobajte neverovatne torte i slatkiše.

Istanbul

Istanbul

Istanbul

Jedinstveni grad na dva kontinenta će vas očarati svojim živahnim, šarenim trgovačkim ulicama i građevinama koje odišu istorijom. Najromantičniji je krajem aprila, tokom festivala lala, kada ceo grad postaje još impresivniji.

Kjoto

Bez obzira na doba godine, teško je ne podleći romantici dok lutate atmosferičnim ulicama Kjotoa, zagledani u Kinkaku-đi paviljon i njegova jezera sa lotusima ili se gostite u restoranima na rekom Kamo.

Venecija

Sa svojom zadivljujućom arhitekturom i tajanstvenim prolazima, Venecija je savršeno skrovište za ljubavnike. Zaplovide nekim od mnogobrojnih kana u gondoli, jedite italijanska jela uz svetlost sveća i prošetajte Trgom Svetog Marka osvetljenim mesečevom svetlošću.

Bora Bora

Tirkizna voda zaliva, bujne planine i zalasci sunca od kojih zastaje dah čine ga perfektnom destinacijom, zajedno sa intimnim odmaralištima i kilometrima tihih netaknutih plaža. Prava romantika ovde ogleda se u bungalovima postavljenim za spavanje visoko iznad čistih voda.

Bali

Na romantičnom ostrvu Bali očekuje vas romantični raj, od privlačnih plaža, slojevitih pirinčanih polja i bujnih zelenih visoravni do spiritualne Hindu kulture i seoskih tradicija koje su ostale nepromenjene tokom vekova.