Top 10 mesta za piknik

Uajna Pikču, Peru

Nakon penjanja na skoro 3.000 metara, ovaj vrh, koji se nadnosi na ruševine Maču Pikčua iz 15 veka i nudi panoramski pogled na dolinu reke Urubamba, zaista oduzima dah.

Milford Saund, Novi Zeland

Prašume se oslanjaju na dramatične litice, vodopadi padaju u slapovima u reke, a kameniti vrhovi na 370 metara nadnose se nad dubokim fjordom koji je postao najpoznatije odredište Novog Zelanda.

Vrtovi Vile Borgeze, Rim

Nakon posete drevnim ruševinama i renesansnim atrakcijama Rima, ovi predivni vrtovi su odličan pejzaž za beg, sa odličnim skulpturama i slikama u blizini.

Botanička bašta u Singapuru

U srcu jednog od najprometnijih svetskih gradova nalazi se hortikulturno utočište koje ima prašumu, preko hiljadu vrsta orhideja, tri jezera i botanički centar.

Nacionalna obala Point Rejes, Kalifornija

Ovaj spektakularni prirodni rezervat koji se nalazi na poluostrvu severno od San Franciska bogat je divljim životinjama, od grabljivica do losova i graniči se sa obalom koju omiljenom morskim slonovima. Idealno za duge šetnje.

Botanička bašta Kirstenboš, Južnoafrička Republika

Više od 7.000 biljnih vrsta i autohtonih biljaka uzgaja se u ovoj skupoj botaničkoj bašti, koja ima izložna područja posvećena lekovitom i aromatičnom bilju.

Park Tiljerije, Pariz

Fontane, sculpture, dva muzeja i bezbroj udobnih stolica čine ovaj vrt na obodu muzeja u Luvru iznenađujuće mirnim prostorom.

Nacionalni park Haleakala, Havaji

Ovaj park „kuća sunca“ obuhvata i ugašeni vulkan, na koji se vredi popeti, ali je samo za one koji su spremni za promenljive temperature i strm put.

Ostrva Aran, Irska

Istražite neke od najstarijih arheoloških ostataka i čuvenih manastira Irske, a potom se zaputite do tvrđave Dun Engus iz gvozdenog doba da uživate u letnjem pikniku dok gledate u Atlantski ocean.

Nacionalna bašta skulptura, Vašington

Ova elegantna oaza dom je 17 trodimenzionalnih umetničkih dela i ogromne kružne fontane koja tokom leta rashlađuje masu.