Najromantičnije destinacije za prosidbu

Najromantičnije destinacije za prosidbu

Romantično putovanje s voljenom osobom idealno je za prosidbu – neka to bude najlepši dan do sada, u novom i posebnom okruženju! Izdvajamo neke od najlepših i najromantičnijih destinacija gde možete zaprositi voljenu osobu i učiniti ovaj trenutak nezaboravno divnim.

#1 Santorini (Grčka)

Santorini nije bez razloga u svetskom vrhu najromantičnijih mesta koja postoje. Okruženi ste prirodnim lepotama Mediterana, morem i jedinstvenom arhitekturom ovog magičnog grčkog ostrva.

Među blistavo belim zidovima lokalnih crkava i zgrada sa plavim krovovima, možete postaviti sudbonosno pitanje na jednom od mnogih odmorišta sa kojih se pruža predivan pogled na zalazak Sunca iznad vode.

Naravno, moramo na samom početku podsetiti i da se pažljivo i sigurno pakujete za putovanje, s obzirom na činjenicu da sa sobom morate poneti i verenički prsten, koji se nikako ne sme videti ranije. Iako, kada je u pitanju vereničko prstenje cene mogu varirati, treba da imate na umu da je ovo jedan od najvažnijih trenutaka u životu svake osobe, i da on zaista nema cenu.

Stoga se potrudite da divan prsten koji ste odabrali, ostane dobro čuvana tajna, sve dok ne zasija pod mesečinom ili poslednjim sjajem sunca na romantičnoj destinaciji kao što je Santorini.

#2 Šartr (Francuska)

Iako je Pariz, „grad svetlosti”, pobrao sve hvale i jedan je od najlepših evropskih, ako ne i svetskih gradova – na njegov račun su mnoga prelepa mesta u Francuskoj ostala nepravedno zanemarena. Među tim mestima je i Šartr.

Ovaj gradić je od Pariza udaljen 96 kilometara, i najpoznatiji je po čuvenoj katedrali Notr Dam iz Šartra. Ovo je veličanstveno remek – delo gotičke arhitekture, sa prekrasnim vitražima i karakterističnim ukrasima spolja i iznutra. Ceo Šartr je u kamenu i pod konac sređenim zelenilom, a vlada veoma spokojna i romantična atmosfera.

Kada ste već tu, pogledajte i La Maison Picassiette: veliko sa zdanje sa baštom, gde je sve ukrašeno mozaikom! Zaprosite voljenu osobu ovde, i biće to događaj koji ćete pamtiti celog života.

#3 Geirangerfjord (Norveška)

Prelazimo u nešto hladnije krajeve – gde će vas ugrejati prizori od kojih zastaje dah!

Norveški fjordovi su čuda prirodne lepote: u Norveškoj ih ima na stotine, a jedan od najlepših je Geirangerfjord.

Ovaj fjord se nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine; jarko – plava, kristalna voda okružena je zavejanim vrhovima planina, a ceo ovaj predeo čuven je po velikom broju vodopada – dragu osobu možete simbolično zaprositi kod „Mladinog vela” – vodopada koji se preliva preko kamena u prozračnom sloju, kao što veo pada preko lica.

#4 Diznilend u Tokiju (Japan)

Svaki Diznilend na svetu je razlog za suze radosnice, ali se i među njima jedan posebno izdvaja – kažu da je onaj u Tokiju najlepši od svih.

Atrakcije i zabavni parkovi Diznilenda u Tokiju su veličanstveni i nestvarni, napravljeni sa takvom veštinom da zaboravljate da ste u (svakako impresivnoj) prestonici Japana. Među najzanimljivijim su ovi tematski delovi:

  • Pirati sa Kariba;
  • Alisina čajanka;
  • Svemirska planina;
  • Krstarenje džunglom;
  • Dizni more (park na vodi za krstarenje i istraživanje).

Podsetite se omiljenih junaka iz najlepših Diznijevih crtanih filmova i dopustite da vas preplave talasi uzbuđenja i nostalgije. Neka divnu atmosferu kruniše i prosidba – u Kućici Mini Maus ili u vazduhu, pri zaletu neke vožnje.

#5 Kapadokia (Turska)

Pejzaži ovog predela Turske izgledaju kao da nisu sa ove planete: nastali su od belog vulkanskog pepela još u 6. veku pre nove ere, a u današnje kreacije oblikovala ih je priroda, dejstvo udara vetrova i vode. Tu je grad Gerema, čije su pećine pod zaštitom UNESCO – a, i crkve visoko u stenama, nazvane Kapali, Kopča i Jabuka.

Pod kamenim svodovima nalazi se drevno hrišćansko utočište – tražeći zaklon od rimskih progona, hrišćani su u ovoj oblasti napravili 36 podzemnih gradova i 600 crkava; ove neobične kamene građevine nazivaju se „vilenjački dimnjaci”.

Kapadokiju je najlepše posmatrati sa visine – uzvinite se balonom u paru, a na vrhuncu događaja na turskom nebu zaprosite voljenu osobu!

Uzbuđenje i romantika u predivnom okruženju garantovani su za koju god destinaciju sa ovog spiska da se odlučite. Evropski šarm, neobični pejzaži prirode, more ili zabavni park – izdvojili smo najlepše, a vi odlučite!