Etihad Airways predstavlja vodeće inovacije na svetskom nivou na Arabian Travel Market sajmu

Etihad Airways predstavlja vodeće inovacije na svetskom nivou na Arabian Travel Market sajmu

Na Arabian Travel Market sajmu u Dubaiju, Etihad Airways, nacionalni avio prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, je prikazao javnosti najnovija dostignuća u avioprevozu – svoje nove inovativne premijum kabine u avionima tipa Airbus A380 i Boeing B787 Dreamliner. U centru pažnje bila je svaka od revolucionarnih novih kabina koje su bile izložene na atraktivnom štandu kompanije Etihad Airways, The Residence by Etihad™, sa svojom trosobnom privatnom kabinom, koja nudi dnevnu sobu, dvokrevetnu spavaću sobu i prostor za tuširanje u samom apartmanu. Štand je otvoren samo nekoliko sati nakon što je Etihad Airways proglašen za vodeću aviokompaniju Bliskog istoka osmu godinu za redom na dodeli World Travel nagrada za region Bliskog istoka. Etihad Airways takođe je proglašen za najboljeg avioprevoznika Bliskog istoka u kategoriji Prve klase i za najboljeg avioprevoznika Bliskog istoka u kategoriji Kabinskog osoblja.

Na posebnoj ceremoniji dodele nagrada Business Traveller za region Bliskog istoka za 2014. godinu Etihad Airways je poneo titule prevoznika sa najboljom ekonomskom klasom i prevoznika sa najboljim programom za česte putnike. The Residence by Etihad™ je smeštena na gornjoj platformi modela A380, za smeštaj jedne ili dve osobe, a uz njega ide i posvećeni i profesionalno obučeni lični batler. A380 takođe nudi revolucionarne Prve apartmane koji su u potpunosti privatni apartmani sa posebnom foteljom sa naslonom i krevetom pune dužine, a sadrže i mini-bar sa ohlađenim pićem, odeljak za lično doterivanje i garderober. Prvi Apartman u avionima tipa B787 kompanije Etihad Airways nudi gostima unapređene  apartmane sa mini-barovima sa ohlađenim pićem, potpunu privatnost i sedišta u sredini koja se mogu spojiti u krevet za dve osobe.

Poslovni odeljci koji su uređeni po principu 1-2-1, i predstavljaju prvi raspored u formi lastinog repa (napred i nazad) ove kompanije, omogućavaju optimalno iskorišćenje kabinskog prostora. Ovaj apartman ima sedište široko 22 inča i poseban kauč koji zajedno čine potpuno ravan krevet koji je dugačak 80,5 inča. Ekonomsko Pametno Sedište će biti novina u oba modela aviona, A380 i B787, i nudi jedinstveni ergonomski naslon za glavu sa fiksiranim stranicama koji putnicima nudi dodatni komfor i relaksaciju. Ima i oslonac za kičmu, kao i personalni monitor od 11 inča sa svim  perifernim uređajima za razonodu tokom leta ugrađenim u sedište koje se nalazi ispred putnika.