Costa Serena biće raspoređena u Kini

Costa Serena biće raspoređena u Kini

Carnival Corporation je najavo da će Costa Serena tokom cele godine biti smeštena u Kini naredne godine, što čini ovu korporaciju prvom globalnom kompanijom za krstarenje sa četiri broda u Kini, najbrže rastućem tržištu za krstarenje. Ovaj potez će ubrzati vođstvo Carnival Corporation-a u Kini, iskoristivši rast potražnje za koji se očekuje da će učiniti ovu zemlju drugim najvećim tržištem za krstarenje na svetu do 2017.

Kompanija Costa Cruises, jedna od 10 brendova Carnival Corporation-a, vodećih u ovoj industriji, najavila je da će Costa Serena debitovati u Šangaju u aprilu 2015. godine, gde će se pridružiti brodovima Costa Victoria i Costa Atlantica, koji su već u Kini. Ovaj potez će povećati ukupan kapacitet kompanije Costa u Aziji za 74 procenta. Ovo proširenje nadovezuje se na osam godina uspešnog poslovanja u Kini i vrtoglavog rasta ove kompanije do mesta najvećeg operatera u toj zemlji.

Pored Costa Cruises-a, još jedan brend Carnival Corporation-a, Princess Cruises će pomoću broda Sapphire Princess krstariti iz Šangaja od 21. maja do 3. septembra, pružajući još jedno jedinstveno iskustvo putnicima iz Kine. Uvođenje trećeg broda sa bazom u Kini ove godine povećava ukupan kapacitet Carnival Corporation-a u 2014. u ovoj zemlji za 66 procenata. Očekuje se da će od 2015. godine, po prvi put sa četiri broda u Kini, Carnival-ov kapacitet koji je vodeći u industriji skočiti za 140 procenata tokom dve godine.